Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Kan ik corona krijgen als het warm is in Leiden?

Kan ik corona krijgen als het warm is in Leiden?

In de zomerperiode ging het een stuk beter met corona in Nederland dan in de winterperiode. Een stuk minder mensen werden positief getest op COVID-19 op verschillende testlocaties in Leiden. Toch betekent dit niet dat je geen COVID-19 kan krijgen in warmere klimaten.

COVID-19 is overal

Ook in warmere landen is er verspreiding van het coronavirus. Het is een fabeltje dat een warm klimaat de verspreiding van het virus tegen kan gaan. Ook op warmere locaties zie je dat het coronavirus verspreid is. COVID-19 kan zich in elk klimaat verspreiden. Of dit nou warm en vochtig is, of ijskoud en droog.

Maar in de zomer was er toch minder corona?

Ja, in de zomer is er in Nederland op de verschillende testlocaties inderdaad minder vaak een positieve PCR-test. Er wordt gedacht dat de belangrijkste reden hiervoor is dat mensen in de zomer meer buiten zijn. Ook zitten we minder op elkaars lip in de zomer. Afstand houden is nog steeds één van de belangrijkste dingen om te doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Droge lucht helpt niet

Naast dat het in de zomer warmer is in Nederland, is het ook vochtiger in de zomer. Hoewel het coronavirus zich in elk klimaat kan verspreiden, verspreidt het zich makkelijker in droge lucht. In de winter is de lucht een stuk droger en dat vindt het virus fijn. Daarnaast is het binnen in huizen nog een stukje droger doordat mensen hun verwarming aanzetten. Hierdoor houdt COVID-19 meer van de winter, dan van de zomer in Nederland.

Testlocaties in Leiden

Of het nou herfst, winter, lente of zomer is, in elk seizoen kun je corona oplopen. Daarom is het belangrijk om bij symptomen naar een locatie in Leiden bij jou in de buurt te gaan om je te laten testen. Dit is het beste wat je kunt doen. Als je dan positief bent getest op het virus, blijf dan thuis. Het klimaat kan een invloed hebben op het virus, maar het virus kan zich in elk klimaat verspreiden. Als jij jezelf isoleert kan het virus zich echter niet verspreiden naar andere mensen. Jij bent dus de sleutel om de verspreiding van het virus tegen te gaan en niet het klimaat.

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝