Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een sneltest Wassenaar

een sneltest in wassenaar laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Er zijn op dit moment allerlei maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat is hard nodig aangezien de besmettingen alleen maar zouden oplopen wanneer er geen maatregelen zouden zijn. Wanneer er steeds meer besmettingen bijkomen, betekent dat ook dat er steeds meer mensen behoefte hebben aan medische zorg. Als er te veel mensen in het ziekenhuis liggen, wordt de druk op de zorg steeds hoger. 

Druk op de zorg

De druk op de zorg is al vanaf de start van de coronacrisis zeer hoog. Ons zorgsysteem is er niet op ingericht dat ineens zo veel mensen tegelijk behoefte hebben aan medische hulp. Aangezien deze mensen toch geholpen moesten worden hebben veel zorgmedewerkers de afgelopen maanden overuren gedraaid. De werkdruk voor mensen in de zorg is nog steeds vele malen hoger dan normaal. Daarom is het van belang dat het virus zich niet verder verspreidt door ons land. Wanneer dit wel gebeurt, zal de druk op de zorg alleen maar hoger worden waardoor het systeem overbelast kan raken.

Besmettingen voorkomen

Om er voor te zorgen dat de druk op de zorg niet te hoog wordt, zal iedere bewoner van ons land zich aan de regels moeten houden. Het gaat hierbij dan specifiek om de regels die er zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze regels moeten er voor zorgen dat er minder nieuwe besmettingen bij komen. Hoe minder mensen er besmet raken, hoe minder mensen in het ziekenhuis zullen belanden met corona. Wanneer er minder mensen zorg nodig hebben doordat zij besmet zijn met het coronavirus, kan de zorgsector weer een beetje ademen.

Maatregelen

Er zijn een aantal dingen die kunnen helpen bij het voorkomen van de verspreiding van het virus. Zo is het allereerst van belang dat iedereen zijn of haar best doet om zich aan alle maatregelen te houden. Als iedere inwoner van ons land zich zo goed mogelijk aan alle maatregelen zou houden, zou het coronavirus zich moeilijker door het land kunnen verspreiden. Verder is het vooral belangrijk dat mensen zelf goed nadenken of het verstandig is om bepaalde dingen te doen. Zo kan het bijvoorbeeld slim zijn om drukke plekken te vermijden ook al laten de maatregelen toe dat je naar die plek toe gaat. 

Testen

Toen het coronavirus net in Nederland was, was er niet genoeg testcapaciteit om iedereen die daar behoefte aan had te testen. Dat heeft er voor gezorgd dat er in hoog tempo allerlei nieuwe testlocaties bij zijn gekomen. Deze testlocaties zijn niet alleen van de GGD, maar ook van verschillende commerciële partijen. Daarom kun je naar een commerciële teststraat voor een sneltest Wassenaar. Bij de GGD is het niet mogelijk om een sneltest te doen. De GGD gebruikt uitsluitend de PCR-test waarbij het in sommige gevallen wel 48 uur kan duren voordat je de uitslag te horen krijgt. 

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝

Uitslag binnen een kwartier met een sneltest Wassenaar

Het kan erg vervelend zijn om lang te moeten wachten op de uitslag van een coronatest. Je moet in quarantaine wanneer je op de uitslag van de test wacht. Op dat moment is nog niet bekend of je besmet bent of niet en daarom is het verstandig om tijdelijk met niemand in contact te komen. Dit kan een reden zijn om je een sneltest Wassenaar te doen. Bij een commerciële teststraat gebruiken ze een andere testmethode waardoor de uitslag eerder bekend is. Als je een sneltest Wassenaar doet weet je de uitslag binnen een kwartier. 

een sneltest in wassenaar laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Quarantaine

Mensen die positief getest zijn op het coronavirus moeten onmiddellijk in quarantaine. Dat is van belang omdat je niemand anders kunt besmetten wanneer je in quarantaine zit. Volgens de richtlijnen die op dit moment gelden moeten mensen die positief zijn getest minimaal tien dagen in quarantaine. Bij het grootste deel van de mensen die besmet zijn met het coronavirus is het virus na tien dagen niet meer te vinden. Dit betekent ook dat zij geen anderen meer kunnen besmetten met het virus. 

24 uur geen klachten

Het is niet zo dat iedereen die positief getest is slechts tien dagen in quarantaine moet. Wanneer je na deze tien dagen in quarantaine te hebben gezeten nog symptomen van het virus hebt, moet je langer in quarantaine blijven. Pas wanneer iemand langer dan 24 uur geen last heeft gehad van klachten die gerelateerd zijn aan het coronavirus is zijn of haar quarantaine voorbij.