Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Sneltest in Alphen aan den Rijn

een sneltest in alphen aan den rijn laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Het coronavirus is inmiddels al maanden in ons land. In deze tijd is er veel veranderd. Zo was er in het begin van de coronacrisis een groot tekort aan testcapaciteit. De enige partij in Nederland die coronatests aanbood was op dat moment de GGD. Er was in het begin zo weinig capaciteit dat niet iedereen die symptomen van het coronavirus had zich kon laten testen. Als gevolg daarvan moest iedereen die last had van verkoudheidsklachten of andere symptomen van het coronavirus thuisblijven. Dit is de enige manier om zeker te weten dat zij niemand anders besmetten, mochten zij zelf besmet zijn. 

Thuisblijven

Op zich is iedereen met klachten thuis laten blijven een goede manier om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Wanneer je thuis zit kun je immers niemand besmetten met het coronavirus. Het is alleen wel vervelend voor bedrijven die hun werknemers moeten missen doordat zij verkouden zijn. Voor de coronacrisis kon iedereen die verkouden was gewoon komen werken aangezien dat geen risico’s met zich meebracht. Nu is de kans aanwezig dat je besmet bent met het coronavirus wanneer je verkouden bent.

Testen

Voor de bedrijven die veel werknemers hebben moeten missen doordat deze verkouden waren is het fijn dat er op dit moment voldoende testcapaciteit is. Dit houdt in dat iedereen die last heeft van verkoudheidsklachten en andere symptomen van het coronavirus zich kan laten testen. Wanneer iemand verkouden is, kan diegene dus het best zo snel mogelijk een afspraak maken voor een coronatest. Op die manier weet diegene snel of hij besmet is of niet. Als de uitslag van de test negatief is, kan diegene de volgende dag gewoon weer werken. 

Verschillende testmethodes

In Nederland zijn op dit moment verschillende soorten teststraten. Wanneer je in Alphen aan den Rijn woont, kun je bijvoorbeeld kiezen uit een commerciële teststraat en een teststraat van de GGD. Het is per persoon verschillend welke teststraat de voorkeur heeft. Tussen deze soorten teststraten zitten een aantal verschillen. Het grootste verschil tussen beide is de testmethode die wordt gebruikt. Bij de GGD gebruiken ze de PCR-test terwijl ze bij commerciële teststraten de antigeen-test gebruiken. 

Een sneltest in Alphen aan den Rijn

Mensen die in Alphen aan den Rijn wonen hebben dus de keuze uit verschillende teststraten. Wanneer zij een sneltest Alphen aan den Rijn willen doen, moeten zij naar de commerciële teststraat gaan. Daar wordt gebruik gemaakt van de antigeen-test die ook wel bekend staat als sneltest. Die naam dankt hij aan het feit dat de uitslag van een antigeen-test al na 15 minuten bekend is. 

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝
een sneltest in alphen aan den rijn laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Testen zonder klachten

Er zijn mensen die een coronatest willen doen zonder dat ze klachten hebben. Mensen die met een coronapatiënt in contact zijn gekomen vinden het vaak fijn om zeker te weten dat ze niet besmet zijn. Bij de GGD mag je je alleen laten testen als je klachten hebt. Daarom moet je een sneltest Alphen aan den Rijn doen wanneer je geen klachten hebt, maar toch een coronatest wilt doen.