Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Dit moet je weten voor als je terug naar Nederland wilt reizen

Dit moet je weten voor als je terug naar Nederland wilt reizen

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat reizen wereldwijd een stuk moeilijker is geworden. Toch zijn er momenteel Nederlanders in het buitenland die graag terug willen komen naar hun thuisland. Hier zijn echter wel regels aan verbonden.

Laat je testen in

Als je terug wilt reizen naar Nederland, dan moet je in veel gevallen een test hebben gedaan om te laten zien dat je geen corona hebt. Deze testen kunnen op verscheidene locaties wereldwijd worden gedaan. Kun je geen geschikte locatie vinden in het buitenland? Vaak zijn er testmogelijkheden rondom het vliegveld. Bel anders de ambassade of je zorgverzekeraar om je te helpen bij het vinden van een locatie om je te testen.

PCR-test in Leiden

In veel gevallen moet je een PCR-test laten doen op een locatie om te bewijzen dat je geen coronavirus hebt. Naast dat je deze test hebt gedaan, zal je ook een certificaat moeten aanvragen die bevestigt dat je negatief bent getest. Het doen van een PCR-test kan geld kosten. Dit is afhankelijk van op welke locatie je de test doet.

Sneltest

Naast de PCR-test, moet je in veel gevallen ook een sneltest doen, vlak voor vertrek. De PCR-test mag wat ouder zijn. Vaak is dit maximum 72 uur voordat je uit het buitenland vertrekt. De sneltest moet echter lastminute worden gedaan.

Quarantaine

Als het je gelukt is om Nederland binnen te reizen en je test(en) negatief waren, dan toch moet je in quarantaine zodra je in Nederland bent. Het heeft geen zin om je meteen te laten testen op een locatie in Nederland. Wacht eerst 10 dagen vanuit je huis of een hotel of je symptomen bent gaan ontwikkelen. Isoleer jezelf in deze tijd zodat je niet per ongeluk je huisgenoten ziek kunt maken.

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝

Ontwikkel je symptomen in Nederland?

Ben je teruggekomen uit het buitenland en merk je na een aantal dagen dat je symptomen van COVID-19 bent gaan ontwikkelen? Laat je dan testen op een testlocatie in Nederland in Leiden bij jou in de buurt om er zeker van te zijn of je wel of geen corona hebt opgelopen in het buitenland.