Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Fabeltjes zodat je je niet hoeft te testen op corona in Leiden

Fabeltjes zodat je je niet hoeft te testen op corona in Leiden

Nee, corona is niet leuk en het testen op corona is ook niet leuk. Sommige mensen willen helemaal niet gezien worden op een testlocatie in Leiden en zullen zichzelf proberen te genezen van hun coronasymptomen.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is natuurlijk altijd goed. Toch kun je nog zó gezond leven, je kan nog steeds corona oplopen. Als je corona hebt is het belangrijk dat je je laat testen op de aangewezen testlocaties in Leiden, zodat je zeker weet of je wel of niet besmet bent met het virus. Je niet laten testen en vervolgens wel in interactie zijn met andere mensen, kan verschrikkelijke gevolgen hebben.

Fabeltjes

Hier zijn een aantal fabeltjes over hoe je corona kunt voorkomen. Komen ze!

Warm bad

Een warm bad is natuurlijk heerlijk, zeker in de wintermaanden. Maar het voorkomt absoluut geen virus en dus ook niet het coronavirus. In welk bad of water je ook springt, je lichaamstemperatuur zal altijd rond dezelfde temperatuur schommelen. En of je nou vandaag wat kouder of wat warmer bent, je kunt het virus altijd oplopen.

Hete pepers

Het toevoegen van hete pepers aan hun eten, vinden sommige mensen heel erg lekker. Toch gaat er ook een fabeltje rond dat dit ervoor zorgt dat je geen corona kunt krijgen of er sneller van geneest. Dit is niet waar. Hete pepers geven smaak aan je eten, maar hebben geen effect op COVID-19.

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝

Supplementen

Hoewel het nemen van supplementen gezond kan zijn, is er op dit moment geen bewijs dat dit ook het virus kan genezen. Het nemen van extra Vitamine C, D of zink kan wel voor een beter immuunsysteem zorgen, maar het is nog niet gelinkt met het direct genezen van COVID-19.

Zwemmen

Zwemmen is heel gezond en het is bewezen dat het virus zich niet door het water kan verspreiden naar andere mensen. Toch is het verstandig om op te passen met zwemmen, omdat je het virus wel kunt oplopen als je dicht bij elkaar bent. Bijvoorbeeld rondom het zwembad.

Zoutoplossing

Sinds het coronavirus in de wereld is gekomen, zijn veel meer mensen hun neus regelmatig gaan reinigen met een zoutoplossing. Hoewel dit niet schadelijk is, is er ook geen enkel bewijs dat dit je kan genezen van het coronavirus.

Testen, testen, testen

De enige manier om echt zeker te weten of je het virus hebt, is door je te laten testen op COVID-19 op een geschikte locatie in Leiden. Er zijn verschillende soorten testen, zoals de PCR-test en de snel-test. Alleen door de resultaten te bekijken van deze testen weet je of je wel of niet het virus hebt.