Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Een sneltest Oostdorp doen

een sneltest in oostdorp laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Heb jij last van de bekende corona symptomen? Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het van belang dat iedere inwoner van ons land zich aan de coronaregels houdt. Deze regels zijn ingevoerd om te voorkomen dat het virus zich onder de Nederlandse bevolking kan verspreiden. Wanneer deze regels door iedereen zouden worden nageleefd, zou het coronavirus zich veel minder makkelijk kunnen verspreiden. De coronaregels zijn er op gericht om mensen zo min mogelijk met elkaar in contact te laten komen. 

Minder contacten

Het coronavirus verspreidt zich door druppels in de lucht. Deze druppels komen vrij wanneer een besmet persoon ademt, hoeft of praat. Wanneer de druppels bij een ander aankomen kan diegene ook besmet raken. Dat is de reden waarom de maatregelen tegen het coronavirus er op gericht zijn om menselijke contacten zo veel mogelijk te vermijden. Hoe minder mensen met elkaar in contact komen, hoe kleiner de kans is dat zij elkaar besmetten. Mensen die besmet zijn met het coronavirus krijgen last van klachten. Vaak worden mensen verkouden of krijgen zij soortgelijke symptomen als bij de griep.

Symptomen herkennen

Iedere inwoner van Nederland zou de symptomen van het coronavirus moeten kunnen herkennen. Dit is van belang aangezien je thuis moet blijven wanneer je symptomen van het virus hebt. Op het moment dat je de symptomen net hebt weet je nog niet zeker of je besmet bent. Daarom moeten mensen die symptomen van het virus hebben thuisblijven totdat zij een coronatest hebben gedaan. Wanneer je een coronatest doet, kom je er achter of je besmet bent. Als dit het geval is, moet je uiteraard in quarantaine. Door in quarantaine te gaan voorkom je dat je anderen besmet met het virus. 

Sneltest Oostdorp

Er zijn verschillende locaties waar je naartoe kunt gaan voor een coronatest. Zo kun je bijvoorbeeld een sneltest Oostdorp doen waardoor je binnen 15 minuten weet of je besmet bent. In Nederland zijn teststraten van commerciële partijen en teststraten van de GGD. Het grootste verschil tussen beide soorten teststraten is het feit dat ze gebruik maken van een andere testmethode. De meeste commerciële teststraten maken gebruik van de sneltest. Deze doet zijn naam eer aan aangezien je bij een sneltest Oostdorp al na een kwartier de uitslag weet. 

een sneltest in oostdorp laten afnemen met de mogelijkheid op pcr en sneltesten - www.coronatest-leiden.nl

Testen zonder klachten

Naast het feit dat ze een andere testmethode gebruiken, zijn er nog meer verschillen tussen de teststraten van de GGD en commerciële teststraten. Zo is het bij de GGD niet mogelijk om je te laten testen wanneer je geen klachten hebt. In het begin van de coronacrisis was er te weinig testcapaciteit om iedereen te testen.

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝

Daarom heeft de GGD er toen voor gekozen om uitsluitend mensen die klachten hebben te testen. Bij hen is de kans het grootst dat ze besmet zijn met het coronavirus. Het is dus efficiënter in de strijd tegen het coronavirus om alleen mensen te testen die klachten hebben. Als je je toch wilt laten testen zonder dat je klachten hebt kun je een sneltest Oostdorp doen.